Auto’s horen te glimmen!

Je zag ze eerst sporadisch, van die matte auto’s, meestal zwart. Auto’s met een serieuze boevenuitstraling. Tegenwoordig zie je steeds vaker.  Helaas, want ik kan er niet tegen. Waarom zou je een vaal ogende auto willen hebben? Hoe kan een auto aantrekkelijk zijn die eruit ziet alsof hij te lang in de zon heeft gestaan en waar de lak van is aangetast? Waarom een matte auto terwijl je een mooi glimmend exemplaar voor je deur kan hebben staan?

Wrappen

In mijn na├»viteit dacht ik altijd dat deze auto’s matzwart werden gespoten, maar dat is heel vaak niet het geval. Er bestaat namelijk zoiets als ‘car wrappen’. De auto wordt dan voorzien van een vinyl kleurlaagje, een matte folie. Het originele spuitwerk verdwijnt onder een grote sticker! Nog idioter dan ik al dacht. Wel goedkoper dan spuiten overigens.

Hype

De diverse stickersites spreken over ’trendy’, maar ik denk (en hoop) dat het geen lang leven is beschoren. Over een tijdje is de hype voorbij. En dan kun je inderdaad maar beter je auto hebben gewrapt in plaats van gespoten. Want onder die matte sticker is de auto weer als nieuw. En glimmend, zoals auto’s horen te zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *