De Grijze Jager dag 2015

Iedereen weet dat de boekenserie De Grijze Jager van John Flanagan veel gelezen wordt. Maar pas als je de jaarlijkse Grijze Jager Dag in het Archeon bezoekt, weet je hóe populair de serie is. Afgelopen weekend was weer zo’n dag. Nee, dit jaar zelfs twee dagen!

Bonte stoet

Wij waren er dit jaar voor de 3e keer. En weer was ik verrast door de bonte stoet aan pubers met allerlei soorten mantels, capes, laarzen en hoofddeksels. En natuurlijk bogen en pijlen. Allemaal kinderen die zich heel even Will wanen. Ook dit jaar kregen de kinderen een welkomsttasje met het programma en een stempelboekje. In het stempelboekje moesten de kinderen minimaal 4 stempels vergaren, waarmee ze later op de dag een presentje konden ophalen. Voorgaande jaren waren dit gewilde hebbedingetjes, dus ook dit jaar gingen mijn jongens voor de prijs. Er moesten 4 activiteiten doorlopen worden, dus de paden op en de lanen in.

John Flanagan
John Flanagan houdt wel van een lolletje

John Flanagan

De oudste zoon wilde met het boogschieten beginnen, maar daar was het vroeg in de ochtend al druk. Gelukkig wel op een nieuwe locatie, met meer schietbanen en een betere rijverdeling waardoor de doorloop veel beter was dan voorgaande jaren. Maar dat merkten we pas veel later die dag.

Eerst maar naar de ‘shop’. Daar lag het nieuwe deel van de Broederbandserie. Ook een populaire serie van John Flanagan. Dat deel werd gekocht en toen door naar de herberg. Het was allang koffietijd. Maar voordat we aan een cappuccino konden beginnen, was daar eerst de signeersessie. Uiteraard wilde mijn Grijze Jager in de rij. Per keer lieten ze een aantal kinderen op John Flanagan los. De namen van de jonge fans werden van tevoren genoteerd zodat John die naam alleen nog maar in het boek hoefde te zetten en daarna zijn krabbel. Dit ging allemaal zeer gesmeerd. John Flanagan had wel zin in een lolletje en plakte een van de plakpijlen die we bij ons hadden op zijn voorhoofd. Leuk voor de foto!

Bandana

Daarna snel verder met de activiteiten. Ze gingen voor rune schilderen en vuur maken. En ook moest er nog een soort speld in elkaar geknutseld worden. Om je mantel bij elkaar te houden. Jaja. En als laatste natuurlijk het boogschieten. Met 4 voltooide activiteiten konden we het presentje van dit jaar ophalen: een bandana van de Broederband. Kinderen blij, en mama blij. Tot de volgende keer? Misschien..

Save

Save

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *