Een verloren spaarvarkentje

Spaarvarkentje

Meestal zijn commercials gewoon commercials. Maar soms zit er ineens een pareltje tussen. Dat is voor mij de commercial ‘Piggy’ van Santander Bank. Het is meer een mini-film dan een commercial en vertelt een lief verhaal over een schattig huisdiertje. Het huisdiertje blijkt gaandeweg ook een spaarvarkentje. Piggy is een metafoor voor je geld.

Het spaarvarkentje raakt op een of andere manier gescheiden van het meisje waar hij van is en dwaalt door de stad. Het overleeft het drukke verkeer maar net en wordt opgepakt door een stel jongens die hem pesten en schudden en geld horen rammelen. Ze laten hem vallen, maar een medewerker van Santander redt het varkentje en raapt hem op, lijmt hem thuis weer in elkaar en zorgt voor hem. Tot de medewerker het vermist-briefje ziet en het varkentje terugbrengt naar het meisje. De voice-over zegt: “At Santander Bank, we want you to prosper. That’s why we treat you and your money just like you would–with respect. And respect adds up.”

De song die je in de commercial hoort, is ‘Home’ geschreven door Simon Steadman en Charlton Pettus. Het nummer is ook op Spotify te vinden.