Toeval bestaat écht

Afgelopen week was ik het huis aan het opruimen en vond ik nog een doosje met kopjes en schoteltjes die het na de verbouwing van de keuken nooit meer tot de kastjes hadden gered. Een doosje met 5 witte kopjes en schoteltjes van Arabia, het huidige Iitalla. Mooie espresso kopjes, maar juist daardoor ongeschikt voor mijn dagelijkse kopjes koffie verkeerd.

Tijdloos

Iitalla is tijdloos, dus ik durfde het wel aan om ze op Marktplaats te zetten. En daarin had ik gelijk, want al snel meldde zich een koper. Koper Guido, een artistiek type in een overhemd met een zwart-wit tijgerprint kwam ze met een kleine marge op het afgesproken tijdstip ophalen. Ik vond het verrassend dat zo’n stoere jongen zulke kopjes wist te waarderen. Maar fijn dat hij ze ging gebruiken en ik had met de verkoop mooi de helft van m’n toegangskaartje voor het festival Terug naar Tiengemeten van 5 dagen later terugverdiend.

Ode aan Earth and Fire

Dat festival was op 20 augustus op het eiland Tiengemeten in de Hoeksche Waard. Ik wilde daar heen omdat Marieke Eelman en haar band voor het eerst nummers van Earth and Fire live zouden spelen. Marieke was al meer dan een jaar bezig met het organiseren van een theatertour waarin ze een ode aan Jerney Kaagman en Earth and Fire wil brengen. En zo zat ik die middag samen met andere fans heerlijk te genieten van de klanken van onze favoriete band die over het eiland uitgespreid werden.

Overhemd

Terwijl we met z’n allen zaten na te genieten van het optreden en we ook nog even een babbeltje met Marieke hadden gemaakt, was een andere band alweer voorbereidingen aan het treffen voor een volgend optreden. Uit het programma begreep ik dat het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest was. Terwijl ze de boel aan het opbouwen waren, zag ik een jongen die ik herkende. Een jongen in een zwartwit tijgerprint overhemd. Als een Miss Marple zocht ik de namen van de bandleden op en kwam ik inderdaad uit op Guido Blom, de gitarist van de band.

Echt?

Maar dat soort toevalligheden komen toch alleen voor in hele slechte films? Of in dromen? Ik kon het echt niet geloven. Ik moest het zeker weten, dus geheel tegen mijn aard in, stapte ik op hem af en stelde mijn zeer bizarre vraag. En ja hoor, hij was het echt! Hij was Guido van de kopjes en herkende mij ook. Hij gaf mij een paar dagen terug het geld dat ik gebruikt had voor de aanschaf van mijn festivalkaartje voor Terug naar Tiengemeten. Toeval bestaat dus echt.

Save

Save

Save

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.