Een nieuwe ochtendroutine

Het is zomervakantie, de zon schijnt, ik duik in de kast voor wat luchtigere kleding. Maar dan ontdek ik dat ik in geen enkele zomerbroek meer pas. De weegschaal, die al een tijdje stond te verstoffen onder het bed, geeft heel veel meer kilo’s aan dan ooit tevoren en ik zie mijn vetrollen en blubberbenen ineens zoals anderen die waarschijnlijk al eerder zagen. De naakte waarheid dringt zich aan me op: ik ben een te dikke versie van mezelf geworden. De aanmoedigingen uit mijn omgeving er iets aan te doen zijn ineens geen lastige vliegen om mijn hoofd, maar vuurvliegjes die me de weg wijzen. De weg naar sporten en afvallen.

Alles of niets

Als INFJ is het bij mij alles of niets. Of ik hang na het werk op de bank met koffie en een reep chocola of ik kijk in de auto naar huis al uit naar mijn hardlooprondje. Mijn leefstijl gaat gelijk op met de mate van onrust in mijn hoofd. Hoe meer ik in balans ben, hoe gezonder ik eet, hoe meer beweging ik neem en hoe meer vastberadenheid ik toon om de kilo’s in bedwang te houden. Maar ben ik gestresst dan is er geen beweging in me te krijgen, behalve van de keuken naar de bank. En andersom.

The Miracle Morning

Enige tijd geleden kwam ik op Pinterest een pin tegen naar een vlog over het boek The Miracle Morning van Hal Elrod. Het boek gaat over zijn ochtendroutine met bewegen, mediteren, schrijven en lezen. Hoe hij de dag positief en vol energie begint met zijn S.A.V.E.R.S. En dat allemaal voor 8 uur ’s ochtends. Het leek me wel wat, dus bewaarde ik de pin en nam nog een handje pinda’s.

Ochtendroutine

Met het broekpasdrama en de schokkende cijfers op de weegschaal in gedachte zoek ik die pin weer op. Ik heb er zelfs een heel bord ‘ochtendroutine’ voor gemaakt. Ik stel mezelf de uitdaging om een week lang een nieuw ochtendritueel uit te proberen, ge├»nspireerd op die Miracle Morning. Een week lang elke dag voor 8 uur een paar kilometer wandelen of hardlopen, wat mediteren, iets nieuws lezen en wat gedachten opschrijven. De dag vol energie beginnen. Dat lijkt me wel wat. Ik heb toch vakantie.

Save

Save

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.