Een groen blaadje: de beukenhaag in bloei

Jong groen van de beukenhaag

Het voorjaar is mijn favoriete seizoen. Die heerlijk dartelende lammetjes in de wei, de schattig piepende eendjes in de sloot en het jonge groen dat aan de bomen en struiken ontluikt. Vooral dat oogverblindend mooie jonge groen.

Dorre haag

Als allerlei bomen en planten hun groene scheuten al lang tonen, staat de beukenhaag nog in zijn dorre winterjas. Met hier en daar nog een bruin herfstblaadje. En als je bijna denkt dat het nooit meer wat zal worden met die haag, dat ie nooit meer zal bloeien, dan zit er zomaar ineens een groene baan in de verder nog zo dorre haag. Een groen zo prachtig dat de tranen je wel in de ogen moeten schieten. Mooi fel, ontroerend jong groen. De mooiste kleur groen die je ooit zult zien. En kijk je een dag later dan is er weer een nieuw stuk groen bijgekomen. Alsof ‘ s nachts de kabouters een nieuw stuk groen hebben aangebreid. De bladeren in de knoppen ontrollen zich bijna waar je bij staat.

Als ik toch eens…

Als ik toch eens een huis met een grote tuin zou hebben, dan zou ik de hele tuin omheinen met zo’n beukenhaag. En dan zou ik in het voorjaar eindeloos kijken tot ik het eerste groene blaadje zou ontdekken. En op dat moment zou ik volmaakt gelukkig zijn.

Save

Christel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *