A Playlist a day, keeps the doctor away

Spotify playlist

De iPod gaf ons ooit de vrijheid om een enorme hoeveelheid muziek altijd en overal te kunnen beluisteren. Maar door het succes van de smartphone werd de iPod overbodig en dus stopte Apple met de verkoop er van. En nu kun je muziek gewoon streamen, bijvoorbeeld via Spotify. Miljoenen nummers binnen handbereik zonder dat je ze zelfs maar op je smartphone hoeft te zetten.

En dat niet alleen. Spotify kent zoveel leuke playlists dat je voor elke mood, elke bezigheid en voor elke rit wel een leuk lijstje kunt vinden. Of zelf samenstellen. Sinds Sander de Heer mij niet meer wakker maakt op radio 2 en ik het met een 3FM-dj moet doen die niet snapt dat zijn huidige publiek ouder is dan 13, heb ik ’s ochtends in de auto op weg naar kantoor een Spotify afspeellijst aan staan. Gelukkig heb ik de luxe van bluetooth in mijn auto. Soms kies ik een random Playlist, of laat ik me verrassen met mijn ‘Daily Mix‘ of ‘Tijdcapsule‘. Maar sinds ik ‘Morning Tea’ heb ontdekt, staat die bijna permanent op shuffle. Al is ”t Koffiehuis’ een goede tweede. En door die afspeellijsten heb ik een heleboel nieuwe artiesten leren kennen.

Niet alleen onderweg is Spotify een fijne uitvinding. In de kantoortuinen van tegenwoordig is het bijna noodzakelijk om je af en toe even tussen bellende en overleggende collega’s af te kunnen afzonderen. Met je witte oortjes in geef je het teken dat je even lekker wilt doorwerken. Niet slecht hoor, want dat schijnt ook voor extra productiviteit te zorgen. En wat dacht van een goede afspeellijst voor tijdens het sporten? Heerlijk hardlopen of fitnessen op de juiste beats. En ook bij het schrijven kun je Spotify gebruiken om in een flow te komen. Wil je je niet alleen door Spotify zelf laten verrassen, lees dan het artikel over hoe je eenvoudig nieuwe Spotify afspeellijsten kunt vinden. Spot on!

Bron foto: Nu.nl