Timebomb wint MYID talentenjacht

TimeBomb

Woensdag 30 mei 2012 vond de finale van de MY ID Talentenjacht in het Stadstheater van Zoetermeer plaats. De finalisten uit klas 1G van het Picasso Lyceum wonnen 1.000 euro, te besteden aan hun eigen talent. De jury vond de groep onderscheidend mede door hun energie en performance. Ze kregen de hele zaal in beweging met het nummer ‘Chasing Cars’ van Snow Patrol.

Zo begint een artikel over de MYID Talentenjacht 2012 op de jongerenportal van Zoetermeer. Geweldig om te lezen, want mijn zoon zit in Timebomb en won dus samen met vier andere klasgenoten deze talentenjacht. En hoe kwam dat zo?

Inspirerende muzieklessen

Ze begonnen ergens in februari 2012 tijdens de inspirerende muzieklessen op het Picasso over het oprichten van een bandje. De jongens verdeelden de instrumenten en zo ontstond de 1G band. Elk jaar wordt er op het Picasso een Schubertiade gehouden waar leerlingen hun talenten kunnen tonen. De jongens studeerden het nummer “Mary you”  van Bruno Mars in en traden voor het eerst op tijdens de Schubertiade in april 2012. Wat ze niet wisten was dat ze met dat optreden tevens meededen aan de voorronde van de MYID Talentenjacht. Op vrijdag 13 april, de verjaardag van mijn zoon Quinten, werden ze met hun optreden een van de finalisten van deze talentenjacht. Alle ouders van de jongens vonden het al geweldig dat ze 2 maanden na de oprichting al overtuigend een nummer voor publiek konden spelen, maar dat ze ook nog eens in de finale van een talentenjacht zouden staan, dat had echt niemand verwacht. Ook de jongens zelf niet.

Bandcoaching

De organisatie van de talentenjacht was in handen van studenten van het leerbedrijf Club ID, met hulp van medewerkers van ROC ID College. De gemeente Zoetermeer, X-Zjon, Fonds 1818 en ROC ID College maakten deze talentenjacht financieel mogelijk. Rabobank Vlietstreek en Atrractiecentrum Zoetermeer stelden de prijzen beschikbaar. Bij de finaleplek hoorde coaching door specialisten uit het vak. Deze specialisten waren tevens de jury tijdens de avond zelf. Op het gebied van dans was dit Lars Schuijling, choreograaf/coach bij onder andere het televisieprogramma Sunday Night Fever en bij Holland’s got talent. Voor de zang was het Syd Horster, vocal coach, producer en zanger. Hij werkte o.a. voor Joop van den Ende musicals. Voor de instrumentale acts was dit Tammo van Rooyen. Hij studeerde aan het conservatorium. De avond werd gepresenteerd door Bas Muijs.

Nieuw nummer

De jongens kregen elk op hun eigen gebied coaching. Syd werkte met zanger Jair en Tammo werkte met de rest van de band. Na de coachingsessies kwamen de jongens steevast thuis met leuke verhalen en dat hun ideeën goed werden opgepakt. En ideeën hadden deze gymnasiasten voldoende. Ze werden geïnspireerd door de Beatles, Queen, Michael Jackson en ook hedendaagse artiesten als Bruno Mars en Snow Patrol. Speciaal voor de finale studeerden ze een nieuw nummer in: Chasing Cars van Snow Patrol. Hierin legden ze al hun originaliteit. Niet alleen in de muziek, maar zoals op de avond zelf bleek, ook in hun performance.

Op de grond

Toen ze aan de beurt waren en door Bas Muijs werden geïntroduceerd als jongste deelnemers van de avond werd er een zebrapad geprojecteerd en kwamen de jongens – in het zwart gekleed – oplopen. De LP hoes van de Beatles kwam ons allemaal onmiddellijk in gedachten. En het publiek slaakte een zucht. De jongens namen vervolgens hun plaats op het podium in en het nummer werd overtuigend door de pianist ingezet. Ze speelden het nummer vol overgave en bij de woorden van de zanger Jair “If I just lay here” gingen alle bandleden op de grond liggen. Behalve de pianist, die het nummer mooi licht uitspeelde. Daverend applaus viel hen ten deel.

Winnaars

Tegen alle verwachtingen in bleken ze ook de grote winnaar te zijn. Ze wonnen een mooi beeld en een cheque van 1.000 euro. En natuurlijk mochten ze nog een keer hun nummer ten gehore brengen. En als moeder keek ik er naar en kon ik amper geloven dat dat mijn kind was die daar op dat podium stond. Het was al zo geweldig dat ze in de grote zaal van het Stadstheater op mochten treden, maar dat ze dit ook nog eens zouden winnen…

Timebomb bestaat uit:

  • Jair Brandhorst (zang)
  • Quinten van Winden (gitaar)
  • Sander Hurks (bas)
  • Rik Oldenziel (piano)
  • Quinten van Capelleveen (drums)

MYID Talentenjacht Timebomb.

Save

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *