Uit het dagboek van een sollicitant (3)

Job gezocht

Social MediaDe dagen vliegen, ook als je aan het solliciteren bent. En solliciteren is niet altijd plezier hebben. Maar soms toch ineens wel. Zo had ik vorige week een sollicitatiegesprek bij een organisatie die producten online verkoopt. Ik had me goed voorbereid op het gesprek, maar vooral ook op wat ik zelf van de baan verwacht en wat mijn sterke, maar zeker ook mijn zwakke punten zijn. Ik wilde dit gesprek open in gaan en zo proberen mijn zenuwen van het vorige mislukte gesprek overwinnnen. En dat lukte!

Tweede gesprek

Ik had een erg leuk en prettig gesprek met twee dames die mij zeer open tegemoet traden. Ik kon mijn vragen stellen, ik kon mijn observaties kwijt en ik kon onzeker zijn waar ik dat was. Ze lieten mij in mijn waarde en keken verder dan mijn gehakkel op sommige punten. Het was zelfs zo leuk dat ze me ter plekke vroegen of ik voor een tweede gesprek terug wilde komen. Dit soort gesprekken geven energie.

Opdracht

En ik kreeg een opdracht mee. In het volgende gesprek willen ze mijn visie op hun inzet van social media horen. Een leuke opdracht waar ik zeker wel ideeën over heb. Leuk om me weer eens concreet met iets bezig te houden. En ook al werk ik deze opdracht niet uit voor een huidige werkgever en zal ik er misschien nooit daadwerkelijk iets mee doen omdat ik niet voor deze baan word gekozen, ik ben straks wel weer een ervaring rijker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *