Donderdag 9 juni 2016 vond het Facebook Marketing congres plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, georganiseerd door Likeconomics en Entopic.

Peter Minkjan dagstartte over de grootste uitdagingen op Facebook. Daarna volgde het verhaal van trendwatcher Sander Duivestein, wat een wervelwind aan nieuwe ontwikkelingen in de digitale wereld! De bots kwamen in een heel ander (positief!) daglicht te staan.

Mijn eerste breakout sessie was bij Kirsten Jassies over hoe sneller te groeien op Instagram. Dat was een erg leuke sessie met veel praktische tips. Aan het eind van de sessie maakte Kirsten nog een leuk Boomerang filmpje van de zaal.

In de tweede breakout sessie leerde ik van Isaac Diepenhorst enkele praktische tips om meer te halen uit Facebookvideo. Zoals het gebruik van ondertiteling (video’s spelen geluidloos af in de timeline) en het opnemen van een cliffhanger in de eerste 3 seconden. Want langer kijken de meeste mensen niet naar een filmpje…

Laatste break out sessie was bijzonder omdat er werd geskyped met Jon Loomer in Texas. Samen met Sybren Smith gaf hij een Masterclass Facebook Marketing. Vooral de Canvas Ads hebben sindsdien mijn aandacht.

De dag werd afgesloten met 2 keynotes. Eerst was daar Huib van Bockel, lange tijd verantwoordelijk voor de marketing van RedBull en nu met een eigen energiedrankje op de markt, en van hem waardeerde ik het fenomeen Brand Bank Account. Je moet als merk meer geven dan nemen. Mooi gezegd. Na Huib leidde Micha Coster ons in in de wereld van digitaal non-verbaal, onder andere over het gebruik van emoji’s.

O ja, hier nog een link voor wie het virale filmpje van de chewbacca mask lady heeft gemist. Dit filmpje werd die dag veelvuldig genoemd.

 

Written by Christel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *